Nejlepší kinder mléčné řezy

Kinder mléčné řezy
  • Čas přípravy
    45 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    55 minut

Nejlepší kinder mléčné řezy

Nejlepší kinder mléčné řezy jsou velice oblíbenou pochoutkou nejen pro děti. Tyto mléčné řezy jsou jednoduché na přípravu a díky přípravě doma určitě ušetříte. Já si tyto řezy zamilovala a připravuji je celkem často.

Suroviny na přípravu kinder řezů:

Těsto:

  • Polohrubá mouka – 10 lžic
  • Vejce – 6ks
  • Cukr krupice – 8 lžic
  • Kakao – 4 lžíce
  • Olej – 2 lžíce
  • Voda – 4 lžíce
  • Prášek do pečiva – 1 lžička

Náplň:

  • Tvaroh – 500g ve vaničce
  • Máslo – 4 lžíce
  • Zakysaná smetana či bílý jogurt – 300g (já dávám půl na půl)
  • Vanilkový cukr – 1 balíček
  • Cukr krupicedle chuti
Postup přípravy kinder řezů:
  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme olej, kakao, vodu, mouku a prášek do pečiva.
  2. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, které jsme ušlehali.
  3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, připravíme si 2 plechy, dáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 7 minut.
  4. Z upečeného piškotu opatrně sundáme pečící papír a potřeme tvarohovou náplní.
  5. Náplň uděláme tak, že veškeré ingredience smícháme dohromady a ušleháme.
  6. Tvarohovou náplň natřeme na jeden upečený piškot a druhým piškotem přiklopíme. Zatížíme a necháme na 2 hodiny ztuhnout v lednici.
  7. Poté krájíme na obdélníčky.
TIP: Jak správně vyšlehat sníh z bílků? 
Používejte čerstvá vejce

Na čerstvosti záleží a u bílkového sněhu to platí dvojnásob. Bílek z čerstvých vajec drží po rozklepnutí lépe než bílek ze starších vajec, protože je bohatší na bílkoviny. Pokud nevíte jak stará vejce jsou, tak přidejte k bílkům lžičku studené vody. Vyšleháte tak dvojnásobný objem pěvného sněhu.

Oddělte bílek od žloutku

Na šlehání je potřeba jen bílek, proto ho musíme nejdříve oddělit od žloutku. Použijeme dvě misky, vajíčko rozklepneme v půlce, bílek necháme vytéct do jedné z misek a žloutek opatrně přeléváme mezi dvěma půlkami skořápek, aby u něj zbylo co nejméně bílku. Mezi bílky nesmí zůstat ani malý kousek žloutku!

Teplota hraje také roli

Bílky by měly mít pokojovou teplotu alespoň 30 minut předem. Vyšlehají se mnohem lépe, než když jsou studené.

Stabilita sněhu

Pro lepší konzistenci sněhu, do bílků zašlehejte trochu cukru, nejlepší je krupicový. Sníh bude pevnější a tužší. Na začátku přidejte pouze půl dávky cukru a když jsou bílky ušlehané, můžete přisypávat zbytek. Sníh trošku zřídne, ale později ho vyšleháme do správně husté konzistence. Pokud potřebujete sníh do slaného pečiva, tak místo cukru přidejte špetku soli.

Správný výsledek

Dobře vyšlehaný sníh poznáte tak, že když nádobu se sněhem otočíme vzhůru, tak sníh zůstane pevně na místě. Sníh by měl být našlehaný cca za 10 minut.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Michaela

      Hrozné, piškot se rozpadá, je ho hrozně málo oproti náplňi. Ta je strašně tekutá, neochucená. Letí to do koše, škoda surovin.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.